LLAMA GROUP
LLAMA GROUP
- EUR (-)
- 15 min delayed data - Euronext Paris
Open: -
Change: -
Volume: -
Low: -
High: -
High / Low range: -
Type: Stocks
Ticker: ALLAM
ISIN: BE0974334667

Jamendo bereidt samen met drie nieuwe talenten de lancering voor van Jamendo Rights!

  • 155

Koersgevoelige Informatie:

AudioValley, internationaal specialist in B2B-oplossingen voor digitale audio (ISIN: BE0974334667 / ticker symbol: ALAVY) heeft het moeilijke jaar van de gezondheidscrisis ten volle benut om de activiteiten te ontwikkelen van Jamendo, een 100 %-dochter die zich toelegt op rechtenbeheer en de verkoop van muzieklicenties.

De bestaande teams zijn versterkt met drie talenten uit de mediawereld om een optimale voorbereiding te verzekeren van het moment waarop de 45.000 onafhankelijke artiesten die Jamendo al vertrouwen, hun activiteiten hervatten.

Begin 2021 is Theo Short aan de slag gegaan als Head of Product bij Jamendo Licensing, het platform dat de muziek van de artiesten verdeelt (gratis persoonlijk gebruik en commerciële licenties). Momenteel worden 240.000 rechtenvrije nummers aangeboden voor de productie van artistiek werk of voor radio-uitzendingen in ongeveer 20.000 verkooppunten.

Theo is een expert in productbeheer en de ontwikkeling van nieuwe producten voor digitale communicatie. Hij is gepassioneerd door een optimale gebruikerservaring en maakte eerder carrière bij Microsoft. Als Principal Product Manager ontwikkelde hij er producten als Skype en Microsoft Teams (2010-2019). Daarvoor was hij aan de slag bij Virgin Media, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van digitale televisie (1999-2007).

Theo Short, Jamendo Head of Product: "Ik ben bijzonder verheugd dat ik de overstap heb gemaakt naar Jamendo om tal van ongelooflijk talentrijke artiesten te steunen, zodat ze van hun vak kunnen leven. Ik ben ervan overtuigd dat onze activiteit een veelbelovende toekomst voor zich heeft. De behoefte aan muziek voor audiovisuele creaties is immers nog nooit zo groot geweest, met name dankzij de YouTubers! Het wordt mijn taak om het platform voortdurend te verbeteren en zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor content creators. Zij moeten binnen een mum van tijd de perfecte muziek kunnen vinden voor wat ze zoeken. Een ander belangrijk element bestaat erin om de muziek zo vlot mogelijk naar de streamingplatformen te sturen.”

Een transparante en doeltreffende uitbetaling van onafhankelijke artiesten

Jamendo Rights Management, de nieuwe activiteit voor het collectieve beheer van muziekrechten, heeft twee talenten aangetrokken. Nicolas Roebben ging in 2020 aan de slag als Chief Product Officer. Sinds 2018 is hij consultant in muziek- en rechtentechnologie, en verzorgt hij enkele missies voor WIPO en OAPI. Voorheen had hij een carrière van 13 jaar bij SABAM, waar hij operationele functies bekleedde en verantwoordelijk was voor strategie en internationale partnerschappen. Claudio Ortelli, die al Chief Technology Officer was bij Jamendo van 2010 tot 2016, keert vanaf 15 maart 2021 terug naar AudioValley nadat hij heel wat nieuwe expertise heeft verworven bij twee andere ondernemingen.

Het team bereidt de officiële lancering voor van de nieuwe activiteit in het najaar van 2021. De ambitie van Jamendo Rights Management bestaat erin om naast de bestaande artiesten heel wat nieuw talent aan te trekken.

“De vrijmaking van het collectieve beheer van auteursrechten in Europa biedt enorme groeimogelijkheden voor Jamendo, dat in februari 2019 de status van onafhankelijke beheerentiteit (IME) kreeg. Het gaat om een markt met een waarde van wereldwijd ongeveer 10 miljard euro per jaar, zegt Jocelyn Seilles, General Manager van Jamendo. We willen een volwaardig alternatief bieden aan auteurs en componisten die op zoek zijn naar totaaloplossingen die beter afgestemd zijn op hun behoeften. Door deel uit te maken van een 100 % digitale groep met de nieuwste audiotechnologie kunnen we inspelen op de nieuwe vormen van muziekcreatie en -consumptie en op innovatieve manier de inzameling en betaling van rechten beheren.”

Volgende afspraak:
Jaarresultaten 2020
6 april 2021, nabeurs

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210318005096/nl/

Business Wire
Business Wire
Business Wire, acquired by Berkshire Hathaway in 2006, is the global market leader in commercial news distribution. Thousands of member companies and organizations depend on Business Wire to transmit their full-text press releases, regulatory filings, photos and other multimedia content to journalists, financial professionals, investor services, regulatory authorities and consumers worldwide.