BOSKALIS WESTMIN
BOSKALIS WESTMIN
21.880 EUR (-0.55%)
15 min delay - Euronext Amsterdam
Open: 22.000
Change: -0.120
Volume: 287,520
Low: 21.710
High: 22.090
High / Low range: 0.380
Type: Stocks
Ticker: BOKA
ISIN: NL0000852580

Boskalis start met EUR 100 miljoen aandelen-inkoopprogramma

  • 18

Papendrecht, 15 maart 2019

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) kondigt de start van een aandelen-inkoopprogramma aan ter waarde van EUR 100 miljoen. Bij de huidige aandelenkoers vertegenwoordigt dit circa 4,1 miljoen aandelen ofwel ruim 3 procent van het thans aantal uitstaande aandelen.

Het inkoopprogramma, dat dient ter vermindering van het geplaatste kapitaal, was reeds eerder dit jaar aangekondigd. Het is de intentie om dit programma over een periode van 18 maanden uit te voeren. Boskalis heeft ING Bank N.V. ingeschakeld om de inkoop van de eigen aandelen tijdens open en gesloten periodes uit te voeren.

Boskalis zal wekelijks over de voortgang van het programma berichten op boskalis.com/sharebuyback. Als er in de voorafgaande week aandelen zijn ingekocht, publiceert Boskalis elke maandag een persbericht met een update over de voortgang van de aandeleninkoop. Geïnteresseerden kunnen zich via ir@boskalis.com abonneren op deze persberichten. Afzonderlijke persberichten zijn eveneens via dit e-mailadres op aanvraag beschikbaar.

Dit is een persbericht van Boskalis op grond van artikel 17 paragraaf 1 van de European Market Abuse Regulation (596/2014).

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. De onderneming faciliteert de ontwikkeling van offshore energie-infrastructuur, waaronder duurzame windenergie. Tevens is Boskalis actief in de aanleg en het onderhoud van havens, waterwegen, toegangskanalen en civiele infrastructuur waarmee bijgedragen wordt aan het faciliteren van handelsstromen en de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Boskalis is tevens een internationaal expert op het gebied van scheepsbergingen en heeft meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage, Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 11.300 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming wereldwijd actief met Creating New Horizons.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.boskalis.com.
This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. via Globenewswire

GlobeNewsWire Europe

GlobeNewswire Europe, a Nasdaq company, is one of the world's largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.