Vier bedrijven bundelen hun krachten om de stad Sihanoukville om te vormen in een fintech-hub en eliteclub

  • 56
Vier bedrijven bundelen hun krachten om de stad Sihanoukville om te vormen in een fintech-hub en eliteclub

PR Newswire

Het aantrekken van internationaal talent na het multifunctionele SEZ-masterplan, aangekondigd op 17 november 2021

PHNOM PENH, Cambodia, 1 december 2021 /PRNewswire/ -- Continent Assets Management Co., LtdPLMP Venture Capital Co., LtdPropNex Cambodia Co., Ltd en Ly Ly Kampong Seila Special Economic Zone Co., Ltd hebben op 17 november 2021 een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend, om hun deelname aan de strategische samenwerking voor het ontwerp van nieuwe investeringsprojecten in Sihanoukville Fintech Hub City te onderstrepen. Dit gebeurde in de eervolle aanwezigheid van Gouverneur Kuoch Chamroeun en de directeur van het masterplan, Chea Kok Hong na de aankondiging van het multifunctionele SEZ-masterplan door de overheid vorige maand. 

 

Twintig jaar geleden was Sihanoukville een slaperig vissersdorp, vergelijkbaar met hoe Shenzhen ooit begon. De onroerendgoedmarkt kwam vanaf ongeveer 2015 in beweging, met name gericht op casino's, hotels en appartementencomplexen. Als gevolg hiervan is het huidige vastgoedaandeel van de markt gegroeid van ongeveer 200 projecten in 2015 naar ongeveer 1.580 in 2021. De COVID-19-pandemie heeft de vastgoedsector echter zwaar geraakt, waarbij 75% van alle projecten is getroffen en een vertraagde ontwikkeling plaatsvond. Ook gaf de Cambodjaanse regering vorig jaar een krachtig mandaat om online gaming te verbieden, wat resulteerde in een enorme schoonmaak om een samenhangende en veilige gemeenschap op te bouwen voor de nieuwe economische initiatieven, zoals de fintech-hub, die voor miljarden aan beleggingsmogelijkheden voor internationale deelname vertegenwoordigen.

Dit MOU heeft dan ook als doel om het eerste herontwikkelingsproject en fintech hub-platform in Sihanoukville te lanceren, om samen met het door de overheid geleide Sihanoukville-masterplan nieuwe bedrijfsmodellen te bekrachtigen, diversifiëren en implementeren. De nadruk zal liggen op de herstructurering van de onderontwikkelde activa, wat nieuwe markten zal creëren en internationale talenten en ondernemersclusters aan zal trekken, aangevoerd door financiële en technologische vernieuwers, door een eersteklas woonomgeving te ontwikkelen, met toponderwijs- en professionele trainingscentra om de stad Sihanoukville te ontwikkelen tot een levendige e-community. Onderdeel van het project is ook de ontwikkeling van faciliteiten voor gepensioneerden, wat naast geavanceerde zorgvoorzieningen en faciliteiten voor gezondheidszorg op afstand die zijn geïntegreerd in een projectontwikkeling van hoogwaardige dienstverlening, lucratieve vastgoedbeleggingskansen met zich meebrengt.

Sihanoukville is gelegen in de strategische hoek van de Aziatisch-Pacifische regio, met een grote zeehaven die de SEZ-ontwikkelingen ondersteunt en met een nieuw economisch elan om de groei van de stad kracht bij te zetten. Hierdoor zal de groep naar verwachting het beste uit deze strategische locatie en timing halen om de stad op de kaart te zetten als nieuwe, belangrijke plek die kan voldoen aan de aankomende vraag van de e-community in deze ontwikkeling van het digitale tijdperk, in lijn met Cambodja STI 2030.

Door het stimuleren van grootschalige infrastructuurprojecten in de stad door de jaren heen, met de juiste marktomstandigheden en sterke ondersteuning van de overheid voor productieve diensten en innovatieve producten op grote schaal, en een exceptionele fintech-community, zullen de eliteclub- en innovatieve lifestyle-diensten nieuwe projectontwikkelingsmodaliteiten formuleren en tegelijkertijd het imago van het herontwikkelingsplan voor Sihanoukville nieuw leven inblazen.

Gerelateerde links:

Neem voor Cambodia Foreign Direct Investment contact met ons op: [email protected],  

https://www.plmpvc.com  

http://m.en.freshnewsasia.com/index.php/en/localnews/25691-2021-11-18-03-37-23.html   

https://continentasset.com, https://www.propnexkh.com, https://www.kampongseilasez.com 

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/1694892/SHV_CITY_MOU_Stage_171121.jpg

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/1694891/SHV_CITY_MOU_171121.jpg  

PR Newswire
PR Newswire

PR Newswire's news distribution, targeting, monitoring and marketing solutions help you connect and engage with target audiences across the globe.