ZYNGA INC.
ZYNGA INC.
Apertura: -
Cambio neto: -
Volumen: -
Mínimo: -
Máximo: -
Distancia Mín/Máx: -
Tipo: Acciones
Ticker: ZNGA
ISIN:

Zynga sluit overeenkomst voor de overname van het in Istanboel gevestigde Rollic, een van de snelst groeiende hyper-casual mobiele gamebedrijven

  • 149

Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een wereldwijde marktleider op het gebied van interactief entertainment, kondigde vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt voor de overname van het in Istanboel gevestigde Rollic, een mobiele game-ontwikkelaar en -uitgever met een opwindende portfolio van populaire hyper-casual games met meer dan 250 miljoen downloads. Met deze overname betreedt Zynga de hyper-casual market, een van de grootste en snelst groeiende mobiele gamecategorieën, en voegt het een zeer getalenteerd team en een uitgebreid netwerk van externe ontwikkelaars toe. Rollic zal onze doelgroep significant uitbreiden en onze reclamebusiness vergroten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200805005034/nl/

Zynga Enters Into Agreement to Acquire Istanbul-based Rollic (Graphic: Business Wire)

Zynga Enters Into Agreement to Acquire Istanbul-based Rollic (Graphic: Business Wire)

Rollic werd in december 2018 opgericht door Burak Vardal, Deniz Basaran en Mehmet Can Yavuz en is een hyper-casual uitgever en game-ontwikkelaar gevestigd in Istanboel, Turkije. Acht games van Rollic hebben de eerste of tweede positie bereikt op de ranglijst van gratis downloadbare games in de App Store in de VS, en hun recentste releases, Go Knots 3D en Tangle Master 3D, waren de meest gedownloade twee games in de Amerikaanse App Store in het tweede kwartaal van 2020. De titels van Rollic hebben momenteel meer dan 5 miljoen mobiele dagelijks actieve gebruikers (DAU’s) en 65 miljoen mobiele maandelijks actieve gebruikers (MAU’s).

“We zijn heel blij te kunnen uitbreiden naar de hyper-casual categorie door de overname van Rollic, een van de snelst groeiende hyper-casual ontwikkelaars en uitgevers ter wereld in 2020, onder leiding van een geweldig creatief team,” zei Frank Gibeau, chief executive officer van Zynga. “Met Rollic breiden we onze doelgroep significant uit, vergroten en diversifiëren we onze wereldwijde reclamebusiness, en verruimen we onze pijplijn van games en ons netwerk van ontwikkelaars. Zynga en Rollic zijn goed gepositioneerd om samen sneller te groeien.”

“Het Rollic-team sluit zich met trots aan bij Zynga,” zei Burak Vardal, oprichter en chief executive officer van Rollic. “Onze expertise in het hyper-casual segment sluit naadloos aan bij de competenties van Zynga op het gebied van productmanagement, datawetenschap, reclame-inkomsten en publicatie van wereldklasse. Met de samenvoeging van het robuuste portfolio van bestaande en nieuwe hyper-casual games van Rollic met het portfolio van Zynga, kijken we uit naar de voortzetting van onze gezamenlijke missie om de wereld te verbinden door games.”

Zynga zal 80% van Rollic overnemen voor $ 168 miljoen in contanten. De laatste voorafgaande transactieoverweging omvat ook de gebruikelijke afsluitingscorrecties en wordt verwacht te worden afgerond op 1 oktober 2020. Zynga zal gedurende de komende drie jaar de resterende 20% overnemen in gelijke termijnen tegen valuaties gebaseerd op specifieke winstgevendheidsdoelstellingen.

Opmerking van de redactie:

Er zijn centrale kunst- en uitzendbronnen voor gebruik beschikbaar via de volgende link: https://bit.ly/ZyngaRollic

Over Zynga Inc.

Zynga is wereldleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen de franchises van Zynga gespeeld, waaronder CSR RacingTM, Empires & PuzzlesTM, Merge Dragons!TM, Merge Magic!TM, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With FriendsTM en Zynga PokerTM. Zynga’s games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen en kunnen wereldwijd op sociale platforms en mobiele apparaten worden gespeeld. Het bedrijf, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Over Rollic

Rollic, opgericht in december 2018, is een in Istanboel gevestigde game-ontwikkelaar en -uitgever, gericht op gratis te spelen hyper-casual games voor iOS en Android. Rollic heeft onder meer de volgende games uitgebracht: Go Knots 3D, Flipper Dunk, Onnect – Pair Matching Puzzle, Pixel Shot 3D, Picker 3D, Repair Master 3D, Tangle Master 3D, Water Shooty, en Wheel Smash. Rollic is toegewijd aan het produceren van massaal aansprekende mondiale titels en het opbouwen van een bloeiend ecosysteem van ontwikkelaars in de gameindustrie. Bezoek voor meer informatie www.rollicgames.com of volg Rollic op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter of het Rollic blog.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken, inclusief uitspraken die verband houden met, onder andere: ons vermogen om de beoogde voordelen van het overnemen van Rollic Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketi (“Rollic”) te realiseren, inclusief de uitbreiding van onze wereldwijde doelgroep en reclamebusiness, groei van onze gemiddelde mobiele DAU en MAU, en toename van onze ontwikkelingspijplijn en onze algemene groei; de aankoopprijs voor de overname van Rollic; de vorm en verdeling van dealvergoeding; de timing waarin de sluiting van de transactie wordt verwacht; en ons vermogen om financiële prognoses te realiseren. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘perspectief’, ‘verwacht’, ‘gepland’, ‘voornemens’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘target’, ‘verwachten’, en andere termen in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. De verwezenlijking of het succes van de zaken die zijn opgenomen in dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten aanzienlijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de voorspelde of geïmpliceerde resultaten. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij nemen geen verplichting op ons om dergelijke uitspraken te actualiseren. Factoren die ervoor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten afwijken omvatten tevredenheid over de sluitingscondities van de transactie en ons vermogen om de transactie tijdig af te ronden, Rollic effectief te integreren, en de verwachte voordelen van de transactie te realiseren. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en aanvullende factoren die ervoor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten afwijken, zijn, of worden, in meer detail beschreven in onze publieke dossiers bij de Securities and Exchange Commission (de “SEC”), waarvan kopieën verkregen kunnen worden door onze website voor investeerdersrelaties te bezoeken op http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Belangrijke operationele statistieken

We beheren ons bedrijf door verschillende operationele statistieken bij te houden, waaronder het aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers. ‘Dagelijks actieve mobiele gebruikers’, die het aantal dagelijks actieve gebruikers van onze mobiele games meten, worden geregistreerd en geschat door onze interne analysesystemen. We bepalen dagelijks actieve mobiele gebruikers en andere operationele statistieken met behulp van interne bedrijfsgegevens op basis van het bijhouden van de activiteiten van gebruikersaccounts. We gebruiken ook informatie die door derde partijen wordt verstrekt, inclusief netwerkaanmeldingen van derde partijen die door platformproviders worden verstrekt, om ons te helpen te achterhalen of een speler die is ingelogd onder twee of meer verschillende gebruikersaccounts dezelfde persoon is.

Mobiele DAU’s. We definiëren dagelijks actieve mobiele gebruikers (DAU’s) als het aantal personen dat één van onze mobiele games op een bepaalde dag heeft gespeeld. Het gemiddelde dagelijks actieve mobiele gebruikers voor een bepaalde periode is het gemiddelde van de dagelijks actieve mobiele gebruikers voor elke dag gedurende die periode. In deze statistiek wordt een persoon die twee verschillende mobiele games op dezelfde dag speelt, geteld als twee dagelijks actieve gebruikers. We gebruiken dagelijks actieve mobiele gebruikers als maatstaf voor de betrokkenheid van het publiek.

Mobiele MAU’s We definiëren maandelijks actieve mobiele gebruikers (MAU’s) als het aantal personen dat één van onze mobiele games heeft gespeeld in de periode van 30 dagen eindigend op de berekeningsdatum. Bij deze maatstaf wordt een persoon die twee verschillende mobiele games in dezelfde periode van 30 dagen speelt, geteld als twee mobiele MAU’s. Om deze verdubbeling te beperken, gebruiken we informatie van externe partijen om ons te helpen personen te identificeren die dezelfde mobiele game spelen. Omdat we echter niet altijd over de login-data van het externe netwerk beschikken om een persoon te verbinden die vanaf meerdere gebruikersaccounts heeft gespeeld, is het mogelijk dat een speler wordt geteld als meerdere mobiele MAU’s. Het gemiddelde aantal mobiele MAU’s voor een bepaalde periode is het gemiddelde van het aantal mobiele MAU’s aan het einde van iedere maand gedurende die periode. We gebruiken mobiele MAU’s als een maatstaf voor de totale omvang van het publiek van de game.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200805005034/nl/

Business Wire
Business Wire
Business Wire, filial del Grupo Berkshire Hathaway, es el líder mundial de la difusión de comunicados de prensa e informes oficiales de sociedades. Los profesionales de la comunicación y de marketing se apoyan en Business Wire para difundir integral y simultáneamente sus comunicados, fotos y vídeos a las agencias de prensa, sistemas profesionales de información, sitios de Internet, prensa digital, periodistas, blogueros, analistas e inversores del mundo entero.