Goldman Sachs Merchant Banking Division werkt samen met toonaangevend managementteam voor data-infrastructuur en zegt tot $ 500 miljoen toe om datacenterplatform, Global Compute, te vormen

  • 56

De Goldman Sachs Merchant Banking Division ('GS MBD') heeft vandaag aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met een ervaren managementteam, geleid door Scott Peterson, een ervaren leidinggevende in de datacenterindustrie, om Global Compute Infrastructure LP ('Global Compute' of het 'Bedrijf'), een nieuw opgericht wereldwijd datacenterinfrastructuurplatform, te vormen.

GS MBD heeft aanvankelijk toegezegd om tot $ 500 miljoen aan eigen vermogen te financieren, voornamelijk via haar infrastructuurfonds, West Street Infrastructure Partners III, LP ('WSIP III'), om ongeveer $ 1,5 miljard aan investeringen op korte termijn in Noord Amerika, Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika mogelijk te maken. Global Compute wil groeien door een combinatie van overnames en organische ontwikkeling om klanten te bedienen in regio's met sterke seculiere rugwind en potentieel voor aanzienlijke data-infrastructuurgroei. Door optimaal gebruik te maken van de ervaring en staat van dienst van het managementteam zal Global Compute zich richten op het verwerven en ontwikkelen van faciliteiten die kunnen voldoen aan de groeiende behoeften op het gebied van computer-, opslag-, connectiviteits- en colocatie-implementatie van 's werelds grootste technologiebedrijven.

Het oprichtende Global Compute-managementteam wordt geleid door CEO Scott Peterson, de voormalige Chief Investment Officer en mede-oprichter van Digital Realty ('DLR') met meer dan 18 jaar ervaring in de datacenterindustrie en meer dan 30 jaar in de vastgoedbeleggingswereld. Tijdens zijn dienstverband bij DLR van 2004 tot 2018 leidde Scott alle investeringsactiviteiten en was hij verantwoordelijk voor $ 17 miljard aan totaal dealvolume voor zowel fusies en overnames als organische ontwikkeling. Bij Scott voegen zich een aantal gevestigde leidinggevenden in de datacenterruimte: mede-oprichter van DLR Christopher Kenney als COO, en voormalig senior leidinggevende van DLR in EMEA, Stephen Taylor, als hoofd van Europa. Chris was grotendeels verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding van DLR's voetafdruk, en Stephen leidde veel van die initiatieven in heel EMEA. Het Global Compute-team heeft de gespecialiseerde ervaring, diepgaande klantrelaties en brede mogelijkheden om wereldwijd best-in-class datacenterinfrastructuur te leveren.

In overeenstemming met deze strategie heeft Global Compute op 17 oktober 2020 een overeenkomst getekend voor de overname van ATM S.A. ('ATM'), het toonaangevende datacenter- en communicatie-infrastructuurbedrijf in Polen, van een consortium van fondsen dat beheerd wordt door MCI Capital, de vooraanstaande technologiegerichte private equity in CEE, en Mezzanine Management, het toonaangevende mezzaninefonds in de regio. Met het hoofdkantoor in Warschau voorzien ATM's datacenteractiva van wereldklasse, voetafdruk van de communicatie-infrastructuur, klantenbestand en sterke reputatie in de markt Global Compute van een aantrekkelijk toegangspunt tot de snelgroeiende Centraal- en Oost-Europese datacentermarkt. Global Compute is van plan voort te bouwen op het succes en marktleiderschap van ATM door het bedrijf zo te positioneren dat het voldoet aan de groeiende implementatiebehoeften van zowel nieuwe als bestaande klanten in Polen en de bredere CEE-regio.

"Goldman Sachs is de perfecte partner voor ons bij het nastreven van wereldwijde investeringsmogelijkheden in de data-infrastructuurruimte," aldus Scott Peterson, CEO van Global Compute. "Onze gecombineerde wereldwijde stambomen en netwerken, samen met de toegang van GS MBD tot ruim groeikapitaal, zullen het Global Compute-platform niet alleen in staat stellen om te voorzien in de kritieke behoeften van onze klanten over de hele wereld, maar ook om waarde te creëren en te ontsluiten voor onze partners. Onze initiële investering in ATM S.A. is een ideale illustratie van deze samenwerking. We zijn enorm enthousiast over onze samenwerking met Goldman Sachs, waardoor we creatieve oplossingen kunnen bieden aan onze wereldwijde klanten."

"We zijn zeer verheugd over de samenwerking met Scott en het Global Compute-team," stelde Leonard Seevers, Managing Director bij Goldman Sachs. "We zien een geweldige kans in de datacenterruimte, aangedreven door de toenemende vraag naar computers en opslag, en we zijn van mening dat het Global Compute-team, ondersteund door de wereldwijde middelen van Goldman Sachs, in een unieke positie verkeert om oplossingen van wereldklasse te leveren om aan die vraag te voldoen."

GS MBD werd geadviseerd door Davis Polk & Wardwell LLP. Het managementteam van Global Compute werd geadviseerd door PJT Park Hill en Mayer Brown, terwijl Global Compute werd geadviseerd door Torch Partners en White & Case LLP met betrekking tot de overname van ATM SA.

Over Goldman Sachs Merchant Banking Division

The Goldman Sachs Group, Inc., opgericht in 1869, is een toonaangevende wereldwijde onderneming voor investeringsbankieren, effecten en investeringsbeheer. Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD) is het primaire centrum voor de belangrijkste investeringsactiviteiten op de lange termijn van het bedrijf. MBD is een van de leidende private kapitaalinvesteerders ter wereld met investeringen in private equity, infrastructuur, onderhandse schulden, groeikapitaal en onroerend goed.

Over Global Compute

Global Compute is een nieuwkomer in de datacenterinfrastructuursector. Onder leiding van een team van internationale veteranen uit de industrie met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring in de sector, is het bedrijf van plan om datacenteractiva te verwerven, te ontwikkelen en te exploiteren in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. We streven ernaar om als partner te dienen voor 's werelds grootste technologiebedrijven en hun klanten door veilige, betrouwbare en creatieve oplossingen te bieden voor hun vereisten op het gebied van computercapaciteit en connectiviteit in snelgroeiende en gevestigde markten. Global Compute wordt ondersteund door de Goldman Sachs Merchant Banking Division.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201020006255/nl/

Business Wire
Business Wire
Business Wire, filial del Grupo Berkshire Hathaway, es el líder mundial de la difusión de comunicados de prensa e informes oficiales de sociedades. Los profesionales de la comunicación y de marketing se apoyan en Business Wire para difundir integral y simultáneamente sus comunicados, fotos y vídeos a las agencias de prensa, sistemas profesionales de información, sitios de Internet, prensa digital, periodistas, blogueros, analistas e inversores del mundo entero.