Kieger Group benoemt Northern Trust als fullserviceprovider voor Luxemburgse fondsen

  • 58

Northern Trust (Nasdaq: NTRS) is geselecteerd door de in Zwitserland gevestigde vermogensbeheerder Kieger AG en Kieger (Luxembourg) SA om diensten op het gebied van fondsadministratie, wereldwijd toezicht, bewaring en valutabeheer te verlenen voor hun in Luxemburg gevestigde fondsen.

Kieger, opgericht in 2000, beheert miljarden euro's aan fondsvermogen gericht op gezondheidszorg, duurzaamheid, private equity en portefeuilles met meerdere typen activa die zijn afgestemd op de criteria voor milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG). Haar Luxemburgse fondsen zijn gestructureerd als Société d'investissement à Capital Variable (SICAV)- en Fonds Commun de Placement (FCP)-vehikels.

Matthias Mosler, chief executive officer bij Kieger AG, verklaarde: “Aangezien ESG een steeds belangrijkere rol speelt in wereldwijde beleggersoverwegingen, is Kieger verheugd om ons aanbod van duurzame oplossingen uit te breiden om klanten te helpen bij het realiseren van hun groeiambities in overeenstemming met ESG-criteria. Met het brede scala aan asset-servicingoplossingen, innovatieve technologie, rapportagemogelijkheden en expertise van Northern Trust, beschikken we over het operationele platform en de samenwerking die nodig zijn om ons te ondersteunen bij het blijven verlenen van eersteklas diensten aan onze investeerders.”

Clive Bellows, hoofd Global Fund Services, Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Northern Trust, merkte op: “Deze benoeming onderstreept de voortdurende toewijding van Northern Trust aan de Luxemburgse fondsenjurisdictie, die de kern vormt van onze groeistrategie voor continentaal Europa. Door de volledige combinatie van asset-servicingoplossingen te bieden, inclusief een reeks valutabeheeroplossingen om de valutaschommelingen te helpen beheersen en te verminderen, is het voor ons een genoegen Kieger te ondersteunen bij het uitvoeren van haar wereldwijde groei- en distributiestrategie.”

De aanwezigheid van Northern Trust in Luxemburg is gestaag gegroeid sinds het in 2004 een kantoor opende als onderdeel van een strategisch initiatief dat leidde tot de oprichting van Europa's eerste fiscaal transparante investeringsvehikel voor pooling.

In maart 2019 vestigde Northern Trust zijn nieuwe EU-bankhoofdkantoor in Luxemburg nadat het bedrijf zijn EU-bank vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) had verhuisd, om de continuïteit van de wereldwijde producten en diensten van de financiële instelling te helpen verzekeren wanneer het VK de Europese Unie formeel achter zich laat. De overname door het bedrijf van de fondsadministratieve afdelingen van UBS Asset Management in Zwitserland en Luxemburg in 2017 heeft de basis gelegd voor strategische groei in Luxemburg, een wereldleider op het gebied van grensoverschrijdende distributie van beleggingsfondsen (Association of Luxembourg Fund Industry).

Tegenwoordig is Northern Trust een top 10 fondsbeheerder in Luxemburg (Monterey Insight Luxembourg Fund Report, 2020) en een toonaangevende fondsbeheerder in Zwitserland, met regionale capaciteiten die ondersteund worden door een wereldwijd netwerk van 25 internationale locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en EMEA.

Over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevende aanbieder van vermogensbeheer, asset servicing, activabeheer en bankieren aan bedrijven, instellingen, welgestelde families en particulieren. Northern Trust werd in 1889 opgericht in Chicago en is wereldwijd aanwezig met kantoren in 22 Amerikaanse staten en Washington, D.C., en op 22 locaties in Canada, Europa, het Midden-Oosten en de regio Azië-Pacific. Op 30 juni 2020 had Northern Trust activa in bewaring/administratie ter waarde van US $ 12,1 biljoen en activa onder beheer ter waarde van US $ 1,3 biljoen. Al meer dan 130 jaar onderscheidt Northern Trust zich als marktleider als het gaat om uitzonderlijke service, financiële expertise, integriteit en innovatie. Ga naar onze website of volg ons op Twitter.

Northern Trust Corporation, hoofdkantoor: 50 South La Salle Street, Chicago, Illinois 60603 VS, opgericht met beperkte aansprakelijkheid in de VS. Lees onze algemene en regelgevende informatie.

# # #

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201022005971/nl/

Business Wire
Business Wire
Business Wire, filial del Grupo Berkshire Hathaway, es el líder mundial de la difusión de comunicados de prensa e informes oficiales de sociedades. Los profesionales de la comunicación y de marketing se apoyan en Business Wire para difundir integral y simultáneamente sus comunicados, fotos y vídeos a las agencias de prensa, sistemas profesionales de información, sitios de Internet, prensa digital, periodistas, blogueros, analistas e inversores del mundo entero.