Nieuwe open oplossing voor bankbetalingen van kevin. Haalt investering binnen van Global PayTech Ventures

  • 49
Nieuwe open oplossing voor bankbetalingen van kevin. Haalt investering binnen van Global PayTech Ventures

PR Newswire

Litouwse fintech-startup kevin. staat aanbieders toe om betalingen van rekening tot rekening (A2A) bij het afrekenen te verwerken. 

MIAMI, 26 oktober 2021 /PRNewswire/ -- Het in 2018 opgerichte en in Vilnius gevestigde kevin. biedt PSD2-technologie waarmee partners betalingen direct van bankrekeningen kunnen accepteren.

Global PayTech Ventures

"We zijn enthousiast over kevin. omdat hun API in de praktijk kan doen wat anderen alleen op papier lukt. kevin. loopt mijlenver voor op alle anderen, hun systeem verwerkt echte transacties, bedient en richt zich op echt verticaal betalingsverkeer en ze hebben bewezen dat ze het kunnen", aldus Javier Perez, Managing Partner van Global PayTech Ventures en ex-president van Mastercard.

De API van kevin. is een PSD2-betalingsoplossing voor zowel partners als consumenten. "In Europa wordt tot 80% van alle online betalingen met een debetkaart gedaan. En achter elke debetkaart staat een rekening, waardoor deze betalingen direct vanaf (bank) rekeningen kunnen worden gedaan", aldus Pavel Sokolovas, medeoprichter en COO van kevin. 

PSD2 is de open bancaire verordening van de EU die is bedoeld om consumenten te beschermen wanneer ze online betalen, en de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve online en mobiele betalingen te bevorderen. Voor PSD2-betalingen zijn nog verschillende verificatiestappen nodig, waardoor het goed werkt voor e-commerce, maar het nog niet efficiënt is voor diensten als parkeren, leveringen of vervoer, waarvoor consumenten over het algemeen een creditcard gebruiken. Met de technologie van kevin. kunnen consumenten nu eenvoudig voor deze diensten betalen op een manier die vergelijkbaar is met het gebruik van een kaart.

Hoe het werkt:
klanten koppelen hun account een keer aan de app van een dienstverlener en daarna hoeft er niet voor elke transactie goedkeuring te worden gevraagd. kevin.'s API beheert dit proces door middel van een veilige, gelicentieerde infrastructuur, die op de achtergrond opereert. De ervaring van de eindgebruiker is vergelijkbaar met die bij het gebruik van een betaalkaart.

Waarom het belangrijk is 

  • Aanzienlijke kostenbesparingen — betalingen op een bankrekening zijn voor de partners, en uiteindelijk ook voor consumenten, goedkoper.
  • Gebruikerservaring net zo efficiënt als bij creditcards - door de noodzaak voor verificatie bij elke transactie te verwijderen, is de gebruikerservaring sneller, soepeler en eenvoudiger.

"Omdat het niet concurrerend is om elke keer wanneer een klant € 2 aan parkeerkosten afrekent om goedkeuring te vragen, blijven dienstverleners cards gebruiken, maar er is een nadeel. Met in de regel een vaste prijs per betaling van €0,10, plus een toeslag van ongeveer 1%, kunnen bedrijven die goedkope diensten, zoals parkeren, aanbieden per betaling maximaal 10% aan de cardnetwerken betalen", aldus Tadas Tamošiūnas, medeoprichter en CEO van kevin.

"kevin. biedt gebruikers en partners de mogelijkheid om bankrekeningen als cards te behandelen. Onze nieuwe oplossing maakt naadloze, onmiddellijke transacties mogelijk die niet elke keer geautoriseerd hoeven te worden wanneer een dienst, zoals een rit op een 'ride-hailing'-app, wordt besteld."

Wie gebruiken het
Het grootste parkeerbedrijf in de Baltische staten, Unipark, is een van de eerste bedrijven die kevin. in zijn app integreert. Unipark betaalt gemiddeld 80% minder voor het verwerven van diensten per transactie dan met een cardnetwerk. Na de lancering in december 2020, besluiten momenteel 40% van de klanten van Unipark om een bankrekening in plaats van een creditcard te koppelen.

Wie er nog meer heeft geïnvesteerd
kevin. heeft $ 10 miljoen aan financiering binnengehaald van een aantal Europese investeerders, waaronder OTB Ventures, Speedinvest, Open Ocean en vermogende individuen, zoals AmRest-oprichter Henry McGovern. Deze financiering zal kevin. in staat stellen zijn oplossing te introduceren in nieuwe sectoren en markten in Europa.

Waar kevin. wordt aangeboden
kevin.'s diensten zijn op dit moment in 15 Europese landen beschikbaar, waaronder Zweden, Finland, Polen, Spanje, Nederland, de Baltische staten en Portugal, waar het bedrijf een dekking heeft van meer dan 85% van alle bankklanten. De diensten van het bedrijf zijn voor het einde van 2021 in 21 landen van de Europese Economische Ruimte (EER) beschikbaar, en voor het midden van 2022 in 28 landen van de EER.

De start-up werd uitgeroepen tot de beste fintech van de Baltische staten in het Mastercard Lighthouse-programma.

kevin. heeft een team van meer dan 100 werknemers in zeven landen en is van plan om in 2022 het personeelsbestand uit te breiden naar meer dan 350 werknemers.

www.kevin.eu

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1428944/Global_PayTech_Ventures_Logo.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1667280/kevin_Logo.jpg

 

PR Newswire
PR Newswire

PR Newswire es un distribuidor de comunicados de prensa con sede en la ciudad de Nueva York. El servicio se creó en 1954 para permitir que las empresas envíen comunicados de prensa electrónicamente a las organizaciones de noticias, al principio utilizando teleimpresores.