LLAMA GROUP
LLAMA GROUP
- EUR (-)
- Temps différé 15min - Euronext Paris
Ouverture: -
Variation: -
Volume: -
+ Bas: -
+ Haut: -
Ecart + Bas / + Haut: -
Type: Actions
Ticker: ALLAM
ISIN: BE0974334667

Met de oprichting van Jamendo Rights Management treedt AudioValley toe tot de markt voor collectief beheer van muziekrechten.

  • 152

Koersgevoelige Informatie:

AudioValley, internationale specialist in digitale-audio-oplossingen, (ISIN-code: BE0974334667 / ticker: ALAVY), kondigt de oprichting van Jamendo Rights Management aan, een nieuwe activiteit die zich bezighoudt met het collectief beheer van muziekrechten. Deze beslissing komt er nadat het muziekplatform Jamendo in februari 2019 het statuut kreeg van Onafhankelijke Beheerentiteit (OBE).

Het OBE-statuut vloeit voort uit een Europese richtlijn en maakt dat rechthebbenden vandaag de vrije keuze hebben om het beheer van hun muziekrechten toe te vertrouwen aan commerciële organisaties in plaats van aan de nationale collectieve beheerorganisaties (zoals SABAM, SGAE, GEMA, enzovoort). Door deze liberalisering ontstaat er een grote nieuwe markt. De collectieve beheerorganisaties in de markten waarin de Groep actief is genereren samen ongeveer 6 miljard euro aan inkomsten per jaar1.

Tot vandaag was Jamendo een platform voor het beheer en de commercialisering van zogeheten ‘rechtenvrije’ muzieklicenties voor zijn catalogus van 650.000 titels. De teams van Jamendo kunnen voortaan hun actieterrein in verband met het beheer en het te gelde maken van rechten uitbreiden voor de ruim 40.000 artiesten die op het platform aanwezig zijn. Deze nieuwe activiteit is ook een manier om nieuw talent aan te trekken dat op zoek is naar nieuwe kanalen om zijn muzikaal oeuvre te exploiteren.

Jamendo Rights Management is dan ook van plan om snel een dominante positie te veroveren door de rechthebbenden een grotere transparantie en een rechtvaardigere verdeling van de inkomsten te bieden in vergelijking met de traditionele modellen. Jamendo Rights Management is ook aantrekkelijk omwille van zijn grote digitale expertise die de kern vormt van de transformatie de muziekindustrie momenteel ondergaat.

De lancering van deze activiteit past perfect in het kader van de nieuwe dynamiek die we trachten te creëren bij Jamendo, zoals recent bleek uit de komst van een nieuwe algemeen directeur, Jocelyn Seilles, en een nieuwe verkoopdirecteur, Corentin Daras. Ter herinnering: de Jamendo-divisie realiseerde in het boekjaar 2019 een omzet van 2,7 miljoen euro, goed voor 12% van de totale activiteit van de Groep. De eerste inkomsten van Jamendo Rights Management worden in 2021 verwacht.

Alexandre Saboundjian, Gedelegeerd Bestuurder en oprichter van AudioValley, legt uit: “De liberalisering van de markt voor het beheer van rechten maakt dat de hele muziekwereld voortaan over alternatieven beschikt die nauw aansluiten bij de behoeften van de artiest. Die zijn in de afgelopen 15 jaar compleet veranderd met de opkomst van de digitale wereld. Deze evolutie in het beheer van rechten is ook een buitenkans voor private ondernemingen om toe te treden tot een markt van 6 miljard euro. Met zijn meer dan 10 jaar ervaring, zijn technologische knowhow en zijn bewezen vermogen om artiesten te begeleiden en hun catalogussen te beheren, is Jamendo ideaal gepositioneerd om te profiteren van deze transformatie.”

VOLGENDE AFSPRAAK

Omzet 2020
woensdag 27 januari 2021, nabeurs

 


1 Bron: Internationale Confederatie van Verenigingen van Auteurs en Componisten (CISAC)

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201208005948/nl/

Business Wire
Business Wire
Business Wire, filiale du groupe Berkshire Hathaway, est le leader mondial de la diffusion des communiqués de presse et informations réglementaires des sociétés. Les professionnels de la communication et du marketing s’appuient sur Business Wire pour diffuser intégralement et simultanément leurs communiqués, photos et vidéos, auprès des agences de presse, systèmes professionnels d'information, sites Internet, médias en ligne, journalistes, blogueurs, analystes et investisseurs, dans le monde entier.