BOSKALIS WESTMIN
BOSKALIS WESTMIN
Ouverture: -
Variation: -
Volume: -
+ Bas: -
+ Haut: -
Ecart + Bas / + Haut: -
Type: Actions
Ticker: BOKA
ISIN: NL0000852580

Boskalis verwerft EUR 85 miljoen aan offshore contracten

  • 160

Papendrecht, 17 december 2019

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft twee offshore contracten verworven met een gezamenlijke waarde van circa EUR 85 miljoen. In Taiwan gaat Boskalis erosiebescherming aanbrengen rond de funderingen voor een nieuw offshore windpark. In Denemarken wordt een vier kilometer lange gaspijpleiding in de zeebodem geïnstalleerd. De uitvoering van beide projecten staat gepland voor 2020.

In Taiwan verwierf Boskalis een contract voor de erosiebescherming voor het offshore windpark Yunlin. Het contract werd toegekend door Yunneng Wind Power Co. Ltd. en omvat het aanbrengen van steen op de zeebodem rond de 71 monopile funderingen als erosiebescherming. Er wordt een valpijpschip ingezet voor het aanbrengen van in totaal 325.000 ton steen afkomstig uit lokale groeves in Taiwan. De werkzaamheden gaan begin 2020 van start en worden naar verwachting eind 2020 voltooid.

Daarnaast verwierf Boskalis een contract van het Deense bedrijf Energinet Gas TSO voor het aanleggen van een nieuwe, vier kilometer lange, 36-inch gaspijpleiding van Jutland naar het eiland Funen in de Deense Lillebaelt. Het project omvat pre-trenching werkzaamheden, het trekken van de pijpleiding, het aanleggen van kofferdammen en steenstortwerkzaamheden ter bescherming van de pijpleiding. Nieuw bij dit project is dat er een bocht in de pijpleiding moet worden gemaakt, waarvoor een innovatief zogenoemd guiding roller systeem wordt gebruikt. Het project, waarbij een sleephopperzuiger, een valpijpschip en een backhoe dredger worden ingezet, combineert diverse specialistische activiteiten van Boskalis. Kijk voor een animatie over dit project op vimeo.com/boskalis/Lillebaelt

VOOR MEER INFORMATIE

Investor relations:
Martijn L.D. Schuttevâer
[email protected]

Pers:
Arno Schikker
[email protected]

T +31 786969310

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. De onderneming faciliteert de ontwikkeling van offshore energie-infrastructuur, waaronder duurzame windenergie. Tevens is Boskalis actief in de aanleg en het onderhoud van havens, waterwegen, toegangskanalen en civiele infrastructuur waarmee bijgedragen wordt aan het faciliteren van handelsstromen en de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Boskalis is tevens een internationaal expert op het gebied van scheepsbergingen en heeft meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Keppel Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 700 schepen en vaartuigen en 10.000 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming wereldwijd actief met Creating New Horizons.

Dit persbericht is tevens opgenomen op onze website www.boskalis.com.

Bijlage

ti?nf=MTAwMDMwOTU3MyM0MDA1NjMzMTMjMjAwMDE3OQ==

Primary Logo

GlobeNewsWire
GlobeNewsWire

GlobeNewswire est l'un des plus grands réseaux de distribution de nouvelles au monde, spécialisé dans la diffusion de communiqués de presse, d'informations financières et de contenus multimédias aux investisseurs, médias, et lecteurs du monde entier.