HEIJMANS KON
HEIJMANS KON
- EUR (-)
- 15 min Ritardato - Euronext Amsterdam
Apertura: -
Variazione: -
Volumi: -
Minimo: -
Massimi: -
Distanza Mas/Min: -
Tipologia: Azioni
Ticker: HEIJM
ISIN: NL0009269109

Heijmans bouwt tweede fase Science Campus Universiteit Leiden

  • 171

Heijmans is geselecteerd voor het bouwen van de tweede fase van het Gorlaeus Gebouw, onderdeel van de Science Campus van de Universiteit Leiden. Eind 2023 is de oplevering gepland van de nieuwbouw van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het project heeft voor Heijmans een waarde van circa € 71 miljoen.

Duurzaam en flexibel
De nieuwbouw van de faculteit omvat onder meer een karakteristieke entree, nieuwe laboratoria en collegezalen. Het is de ambitie van de Universiteit Leiden om de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen in een gezamenlijk gebouw te huisvesten met state-of-the-art laboratoria en faciliteiten. Een gebouw met een werkomgeving die internationale wetenschappers en studenten aantrekt en die competitief is. Waar studenten, docenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en ook buiten onderwijsuren willen blijven. Niet in het minst ambieert de Universiteit Leiden een duurzaam en flexibel gebouw, aanpasbaar aan de eisen en wensen van de toekomst. Voor de laboratoriuminrichting koos de universiteit voor S+B Rotterdam.

Over Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden (opgericht in 1575) is één van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. De universiteit heeft zeven faculteiten en is gevestigd in Leiden en Den Haag. Haar motto is Praesidium Libertatis – Bolwerk van Vrijheid. De clusters van wetenschapsgebieden waarin de Universiteit Leiden (inclusief het Leids Universitair Medisch Centrum) excelleert zijn Fundamentals of Science, Life Sciences, Gezondheid en Welzijn, Recht, Politiek en Bestuur, en Talen, Culturen, Kunsten en Samenlevingen.
  
Over Heijmans
Iedereen wil schone lucht, wonen in een fijne buurt, werken op een goede werkplek en veilig reizen van A naar B. Door te verbeteren, verduurzamen en verslimmen maakt Heijmans die gezonde leefomgeving. Jan Heijmans begon in 1923 als stratenmaker. Inmiddels is Heijmans een beursgenoteerde onderneming die activiteiten combineert in vastgoed, bouw & techniek en infra. Daarbij werken we veilig en voegen we waarde toe aan de plekken waar we actief zijn. Zo bouwen we samen met onze opdrachtgevers aan de contouren van morgen: www.heijmans.nl

Voor meer informatie / niet voor publicatie:


Pers
Jeroen van den Berk
Woordvoerder
+31 73 543 52 17
[email protected]

Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+ 31 73 543 52 17
[email protected]

Bijlage

ti?nf=MTAwMDQ1MDIzNyM0MDA4NTA2MTIjMjAwMjQ2MQ==
fbf81a22-da86-4f5e-b12b-58e8e7d6fa3d

Primary Logo

GlobeNewsWire
GlobeNewsWire

GlobeNewswire è una delle più grandi reti di distribuzione di newswire al mondo, specializzata nella distribuzione di comunicati stampa aziendali, informazioni finanziarie e contenuti multimediali a media, investitori e lettori di tutto il mondo.