V LANSCHOT KEMPEN
V LANSCHOT KEMPEN
- EUR (-)
- 15 min Ritardato - Euronext Amsterdam
Apertura: -
Variazione: -
Volumi: -
Minimo: -
Massimi: -
Distanza Mas/Min: -
Tipologia: Azioni
Ticker: VLK
ISIN: NL0000302636

Van Lanschot Kempen rondt overname online beleggingsplatform Robeco af; heet klanten en medewerkers welkom bij Evi van Lanschot

  • 130

Amsterdam/s-Hertogenbosch, 3 juli 2023

Van Lanschot Kempen heeft de overname van het online distributieplatform van Robeco afgerond. Na samenvoeging met Evi van Lanschot ontstaat zo een toonaangevend online beleggingsplatform in Nederland, met gecombineerd ongeveer € 6 miljard aan assets under management van ongeveer 150.000 klanten.

De medewerkers van Robeco Retail Nederland zijn nu onderdeel van Van Lanschot Kempen. Samen met de collega’s van Evi van Lanschot gaan ze werken aan de verdere groei van online beleggingsdienstverlening en de samenvoeging van beide merken en websites. Centraal staat hierin een uitstekende service met persoonlijke aandacht.

Op het gecombineerde platform Evi van Lanschot blijven de beleggingsfondsen van Robeco beschikbaar. Klanten behouden hierbij hun bestaande beleggingen en kunnen gewoon aan- en verkopen blijven doen.

Door de overgang naar Evi van Lanschot keert voor bestaande Robeco Retail-klanten op termijn ook de mogelijkheid terug om een spaarproduct te kiezen. Evi van Lanschot zet daarnaast in op de groeiende vraag naar beleggingsproducten die inspelen op de verdere individualisering van de Nederlandse pensioenmarkt mede door het nieuwe pensioenakkoord.

Met deze transactie brengen Robeco en Van Lanschot Kempen de diepgewortelde kennis en ervaring van twee beleggingshuizen, met een lange Nederlandse geschiedenis, bij elkaar. Als onderdeel hiervan zijn beide partijen gecommitteerd om hun samenwerking te intensiveren voor private banking-klanten van Van Lanschot Kempen.

De transactie heeft een negatieve impact op de CET 1-ratio van Van Lanschot Kempen van 0,5 procentpunt. Het integratietraject duurt ongeveer twee jaar en de eenmalige kosten hiervoor bedragen naar verwachting ongeveer € 8 miljoen - € 11 miljoen. De combinatie bereikt naar verwachting het break-even punt in 2025 om daarna een positieve bijdrage aan de nettowinst van Van Lanschot Kempen te leveren.

Van Lanschot Kempen
Media Relations: +31 20 354 45 85; [email protected]
Investor Relations: +31 20 354 45 90; [email protected]

Over Van Lanschot Kempen
Van Lanschot Kempen is een onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager met een capital-light balans, actief in Private Banking, Investment Management en Investment Banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Met onze langetermijnfocus helpen wij onze klanten door de onvermijdelijke transities van onze tijd te laveren en positieve financiële en niet-financiële waarde te creëren. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Belangrijke juridische informatie en voorbehoud inzake uitspraken die een verwachting bevatten
In dit persbericht kunnen verwachtingen en doelstellingen over toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen zijn opgenomen. Deze verwachtingen en doelstellingen zijn gebaseerd op huidige inzichten, informatie en veronderstellingen van het management van Van Lanschot Kempen met betrekking tot bekende en onbekende risico's, ontwikkelingen en onzekerheden. Deze verwachtingen en doelstellingen betreffen geen vaststaande feiten en zijn onderhevig aan dergelijke risico's, ontwikkelingen en onzekerheden die vanwege hun aard buiten de macht liggen van Van Lanschot Kempen en haar management. Werkelijke resultaten, prestaties en omstandigheden kunnen aanzienlijk afwijken van deze verwachtingen en doelstellingen.

Van Lanschot Kempen benadrukt dat verwachtingen en doelstellingen die in dit persbericht zijn opgenomen enkel van kracht zijn op de specifieke data waarop deze zijn geuit en Van Lanschot Kempen aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor of verplichting tot het herzien of bijwerken van enige verwachting naar aanleiding van nieuwe informatie of enige andere verandering. Op in dit persbericht opgenomen financiële data heeft geen accountantscontrole plaatsgevonden.

Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

Bijlage

ti?nf=MTAwMDgyODA3OSM0MDE1NzYyMDgjMjAwMTIxMA==
Van-Lanschot-Kempen-NV.png

Primary Logo

GlobeNewsWire
GlobeNewsWire

GlobeNewswire è una delle più grandi reti di distribuzione di newswire al mondo, specializzata nella distribuzione di comunicati stampa aziendali, informazioni finanziarie e contenuti multimediali a media, investitori e lettori di tutto il mondo.