V LANSCHOT KEMPEN
V LANSCHOT KEMPEN
- EUR (-)
- Diferidos de 15 min - Euronext Amsterdam
Apertura: -
Cambio neto: -
Volumen: -
Mínimo: -
Máximo: -
Distancia Mín/Máx: -
Tipo: Acciones
Ticker: VLK
ISIN: NL0000302636

Van Lanschot Kempen: nettowinst van € 51,8 mln en netto-instroom in AuM van € 3,2 mld in H1 2023

  • 109

Amsterdam/’s-Hertogenbosch, 24 augustus 2023

  • Nettowinst € 51,8 mln (H1 2022: € 48,2 mln)
  • Netto-instroom AuM Private Clients: € 2,2 mld en Wholesale & Institutional Clients: € 1,0 mld
  • Client assets: € 130,8 mld (2022: € 124,2 mld) en AuM: € 115,2 mld (2022: € 107,8 mld)
  • Sterke kapitaalratio van 21,6% (2022: 20,6%); ruim boven doelstelling van 17,5%
  • Voorstel kapitaalteruggave van € 2,00 per aandeel

Maarten Edixhoven, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Tegen een volatiele economische en geopolitieke achtergrond, ben ik zeer tevreden over de netto-instroom van € 3,2 miljard in assets under management (AuM). Hieruit blijkt het vertrouwen van bestaande en nieuwe particuliere en institutionele klanten in Van Lanschot Kempen. We blijven inzetten op groei door onze dienstverlening continu te verbeteren, met een focus op persoonlijke aandacht en digitale service. Ook boekten we goede voortgang in de integratie van Mercier Vanderlinden in België en met de voorbereidingen op de integratie van het online beleggingsplatform van Robeco in Nederland. Daarbij houden we gedisciplineerd vast aan onze sterke kapitaal- en liquiditeitspositie. Dankzij de toewijding van onze collega’s en het vertrouwen van onze klanten en aandeelhouders, kijken we terug op een solide eerste halfjaar.

De resultaten binnen het segment Private Clients waren sterk. We breidden onze dienstverlening uit met de introductie van een vermogensbeheerpropositie, die private banking-klanten in staat stelt een persoonlijk accent te leggen binnen hun beheerportefeuille. We versterkten ons team verder met 15 private bankers en startten een ‘Young Private Banking Programma’ om onze private bankers van de toekomst op te leiden. Binnen Wholesale & Institutional Clients focussen we op winstgevende groei. In vervolg op de vorig jaar aangekondigde initiatieven nemen we aanvullende kostenbesparende maatregelen en versterken we tegelijkertijd de commerciële slagkracht. Investment Banking Clients had te maken met een aanhoudend lastige omgeving voor transacties. Om een efficiencyratio van 70%, onze doelstelling, te behalen, hanteren we een strikte focus op kosten in al onze activiteiten.

Uit ons jaarlijks onderzoek ‘Vermogend Nederland’ blijkt dat de meerderheid van de vermogende Nederlanders zou willen dat hun wealth manager zelf het goede voorbeeld geeft op het gebied van duurzaamheid. We hebben op dit vlak vanaf 2019 flinke stappen gezet, met een vermindering van de CO2-uitstoot van onze eigen organisatie met 41%. Onze ambitie blijft daarnaast om jaar na jaar de impact op het klimaat van beleggingen en hypotheken te verlagen, in dialoog met onze klanten en de bedrijven waarin wij beleggen.

Onze kapitaal- en liquiditeitsposities bleven onverminderd sterk met een CET 1-ratio die stijgt naar 21,6%, ruim boven onze doelstelling, en een liquiditeitsratio van 172%. Dit stelt ons in staat een voorstel te doen voor een kapitaalteruggave van € 2,00 per aandeel in de tweede helft van 2023.’

Ontwikkeling client assets en AuM
Dankzij de goede netto-instroom in AuM van € 3,2 miljard en een positief koersresultaat van € 4,1 miljard stegen de totale AuM naar € 115,2 miljard (2022: € 107,8 miljard). Aangemoedigd door het positieve beursklimaat en de stijgende rentes op de kapitaalmarkten zetten klanten spaargeld deels om in beleggingen, waardoor het spaargeld van klanten daalde naar € 11,2 miljard (2022: € 12,7 miljard). De totale client assets kwamen uit op € 130,8 miljard (2022: € 124,2 miljard).

PERFORMANCE REPORT / PRESENTATIE / WEBCAST
Een uitgebreide toelichting op de resultaten en de balans van Van Lanschot Kempen kunt u lezen in het performance report en de presentatie over de halfjaarcijfers 2023 op vanlanschotkempen.com/resultaten. Op 24 augustus om 09:00 uur lichten we onze halfjaarcijfers 2023 toe in een conference call. Deze conference call kunt u live volgen via vanlanschotkempen.com/resultaten en kunt u ook op een later moment terugluisteren.

ADDITIONELE INFORMATIE
Additionele informatie is beschikbaar op vanlanschotkempen.com/financieel.

FINANCIËLE AGENDA
5 oktober 2023         Buitengewone algemene vergadering
2 november 2023        Publicatie trading update derde kwartaal 2023
22 februari 2024         Publicatie jaarcijfers 2023

Media Relations        T +31 20 354 45 85        [email protected]
Investor Relations        T +31 20 354 45 90        [email protected]

Over Van Lanschot Kempen
Van Lanschot Kempen is een onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager, actief in private banking, investment management en investment banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Door onze langetermijnfocus creëren we positieve financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Belangrijke juridische informatie en voorbehoud over uitspraken die een verwachting bevatten
In dit persbericht kunnen verwachtingen en doelstellingen over toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen zijn opgenomen. Deze verwachtingen en doelstellingen zijn gebaseerd op huidige inzichten, informatie en veronderstellingen van het management van Van Lanschot Kempen met betrekking tot bekende en onbekende risico's, ontwikkelingen en onzekerheden. Deze verwachtingen en doelstellingen betreffen geen vaststaande feiten en zijn onderhevig aan dergelijke risico's, ontwikkelingen en onzekerheden die vanwege hun aard buiten de macht liggen van Van Lanschot Kempen en haar management. Werkelijke resultaten, prestaties en omstandigheden kunnen aanzienlijk afwijken van deze verwachtingen en doelstellingen.

Van Lanschot Kempen benadrukt dat verwachtingen die in dit persbericht zijn opgenomen enkel van kracht zijn op de specifieke data waarop deze zijn geuit en Van Lanschot Kempen aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor of verplichting tot het herzien of bijwerken van enige verwachting naar aanleiding van nieuwe informatie of enige andere verandering.

De halfjaarcijfers van Van Lanschot Kempen zijn opgesteld in overeenstemming met de IAS 34 (Tussentijdse Financiële Verslaggeving), zoals vastgesteld door de Europese Unie. In de weergave van de halfjaarcijfers in dit persbericht, tenzij
anders weergegeven, zijn dezelfde accountingstandaarden gehanteerd als in de geconsolideerde jaarrekening 2022 van Van Lanschot Kempen. Op de in dit persbericht opgenomen cijfers heeft geen accountantscontrole plaatsgevonden. Kleine verschillen in tabellen kunnen het gevolg zijn van afronding. Percentages zijn berekend op basis van niet-afgeronde cijfers.

Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

Onderdelen van dit persbericht bevatten informatie over Van Lanschot Kempen NV in de zin van artikel 7 lid 1 tot en met 4 van EU Verordening 596/2014.

Bijlage

ti?nf=MTAwMDgzNjAzOCM0MDE1OTkwOTEjMjAwMTIxMA==
Van-Lanschot-Kempen-NV.png

Primary Logo

GlobeNewsWire
GlobeNewsWire

GlobeNewswire es una de las redes de distribución de noticias por cable más grandes del mundo, que se especializa en la entrega de comunicados de prensa corporativos, divulgaciones financieras y contenido multimedia a los medios, inversionistas y lectores de todo el mundo.