V LANSCHOT KEMPEN
V LANSCHOT KEMPEN
- EUR (-)
- Diferidos de 15 min - Euronext Amsterdam
Apertura: -
Cambio neto: -
Volumen: -
Mínimo: -
Máximo: -
Distancia Mín/Máx: -
Tipo: Acciones
Ticker: VLK
ISIN: NL0000302636

Aankondiging voorgenomen juridische fusie Van Lanschot Kempen en Mercier Vanderlinden Asset Management

  • 114

Amsterdam/’s-Hertogenbosch, 13 september 2023

Van Lanschot Kempen deponeert vandaag het voorstel voor de juridische fusie tussen Van Lanschot Kempen NV en Mercier Vanderlinden Asset Management NV bij de Kamer van Koophandel te ’s-Hertogenbosch. Enkele dagen geleden heeft Mercier Vanderlinden Asset Management NV hetzelfde gedaan bij de griffie van de ondernemingsrechtbank Antwerpen. Dit is een volgende stap op weg naar de samenvoeging van Van Lanschot België en Mercier Vanderlinden.

Op 6 april 2023 rondden Van Lanschot Kempen en de aandeelhouders van Mercier Vanderlinden de versnelde overname af van het resterende 30%-belang in Mercier Vanderlinden. Het voorstel betreft de grensoverschrijdende juridische fusie waarbij Mercier Vanderlinden Asset Management (de verdwijnende vennootschap) fuseert met Van Lanschot Kempen (de verkrijgende vennootschap) per 31 december 2023. Mercier Vanderlinden Asset Management houdt per 1 januari 2024 op te bestaan. De fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Per 1 januari 2024 gaan Van Lanschot België en Mercier Vanderlinden verder als Mercier Van Lanschot. Deze naam weerspiegelt de complementariteit van de combinatie. Vanaf 2024 zal Private Clients België worden gerapporteerd als apart segment.

Media Relations        
Maud van Gaal en Daan Joosen

T +31 20 354 45 85 [email protected]

Investor Relations        
Tosca Holtland

T +31 20 354 45 90 [email protected]

Over Van Lanschot Kempen NV
Van Lanschot Kempen is een onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager, actief in private banking, investment management en investment banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Door onze langetermijnfocus creëren we positieve financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Belangrijke juridische informatie en voorbehoud over uitspraken die een verwachting bevatten
Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

Bijlage

ti?nf=MTAwMDgzOTIwNyM0MDE2MDgyNDgjMjAwMTIxMA==
Van-Lanschot-Kempen-NV.png

Primary Logo

GlobeNewsWire
GlobeNewsWire

GlobeNewswire es una de las redes de distribución de noticias por cable más grandes del mundo, que se especializa en la entrega de comunicados de prensa corporativos, divulgaciones financieras y contenido multimedia a los medios, inversionistas y lectores de todo el mundo.