Digitale Technologie Draagt bij aan Vierde Industriële Revolutie, aldus CEO van JD Digits vlak voor WEF 2019

  • 55
Digitale Technologie Draagt bij aan Vierde Industriële Revolutie, aldus CEO van JD Digits vlak voor WEF 2019

PR Newswire

BEIJING, 21 januari 2019 /PRNewswire/ -- Digitale technologie vormt een onmisbaar bestanddeel van de Vierde Industriële Revolutie in het tijdperk van Globalisering 4.0, door bij te dragen aan grotere efficiëntie en lagere kosten binnen de traditionele industrieën. Dit verklaart Chen Shengqiang, CEO van China's JD Digits, aan de vooravond van het Wereld Economisch Forum 2019 in Davos, Zwitserland.

Chen zal op dinsdagmiddag in Davos zijn ideeën presenteren over het WEF-thema van dit jaar, 'Globalisation 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution', tijdens een paneldebat samen met andere marktleiders.

Door het  toepassen van geavanceerde big data-technologie, AI, IoT en blockchain binnen allerlei sectoren, van de financiële sector tot landbouw tot stadsplanning in China en in vele andere landen, draagt JD Digits bij aan de hervorming van traditionele industrieën en het verbeteren van mensenlevens over de gehele wereld.

"Nu wij aan het begin staan van het tijdperk Globalisering 4.0, zien we dat digitale technologie overal ter wereld grote invloed uitoefent op de investeringspatronen van bedrijven en dat internationale waardecreatie is verbonden aan de technologische visie van de Vierde Industriële Revolutie," aldus Chen. "De data-gedreven economie blijft wereldwijd waardeketens transformeren en laat steeds meer spelers uit verschillende regio's van de wereld aansluiten op de globaliseringsgolf."

"Mét de vooruitgang in digitale technologieën verandert de Vierde Industriële Revolutie interne bedrijfsprocessen en brengt ze een data-gedreven wereldeconomie voort," vervolgt Chen. "Terwijl de wereldgemeenschap gezamenlijk doorbouwt aan een gemeenschappelijke samenleving, biedt digitale technologie ook een manier om egocentrisme te overwinnen en een bredere gemeenschap te bouwen die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en gedeelde waarden."

Globalisering is een cruciaal onderdeel van JD Digits' strategie. Het bedrijf werkt nauw samen met lokale financiële instellingen en universiteiten in Hong Kong, opereert een joint venture in Thailand met de grootste retailer van het land - Central Group -  en levert het belangrijke FinTech-diensten aan diverse andere landen in Zuidoost-Azië. Het bedrijf runt tevens één van de grootste AI-laboratoria ter wereld in Silicon Valley.

Nu de wereld gesteld wordt voor nieuwe uitdagingen teweeggebracht door de transitie naar Globalisering 4.0, zegt Chen dat JD Digits - als wereldwijd bedrijf dat technologische innovatie een centrale plaats geeft – de volgende stappen als noodzakelijk beschouwt om deze succesvol te overkomen:

Allereerst zou technologie moeten worden ingezet om te komen tot kostenreductie in industriële ketens, verhoogde productiviteit en het creëren van hogere toegevoegde waarde om de ontwikkeling van de industrie te stimuleren. Ten tweede zal door open en verbonden te blijven, expansie van industriële digitalisering kunnen voortgaan en de ontwikkeling van de digitale economie zich kunnen verdiepen. Ten derde zullen grotere vruchten worden afgeworpen door de focus te leggen op het bouwen van wereldwijde samenwerkingsverbanden waarbij wederzijds voordeel wordt behaald, gezamenlijke waarden worden gedeeld, en een nieuwe commerciële waardeketen wordt gebouwd waarbij het doel waardemaximalisatie voor de gehele industrie is in plaats van alleen het eigen bedrijf. 

Over JD Digits

JD Digits stond voorheen bekend als JD Finance, totdat het in november 2018 volledig werd vernieuwd en de merkidentiteit werd aangepast. Zijn operationele doelstelling is het verbinden aan de financiële industrie en reële economie door gebruik te maken van digitale technologie, de invloed van het Internet te vergroten, ontwikkeling van digitale en slimme industrie te bevorderen, de ontwikkeling van de reële economie te stimuleren en grotere maatschappelijke waarde te creëren.

Met zijn geavanceerde technologieën en expertise in big data, AI, IoT en blockchain, is JD Digits actief op vele gebieden, waaronder financiën, urban computing, landbouw, campusdiensten en digital marketing. In de toekomst zal JD Digits meer sectoren van de reële economie betreden en dieper onderzoek doen naar bestaande bedrijfspraktijken en opkomende trends.

PR Newswire
PR Newswire

PR Newswire es un distribuidor de comunicados de prensa con sede en la ciudad de Nueva York. El servicio se creó en 1954 para permitir que las empresas envíen comunicados de prensa electrónicamente a las organizaciones de noticias, al principio utilizando teleimpresores.