Matrixport stelt 'Phoenix Prime' voor als pionier van het Next-Gen Crypto Prime Brokerage-tijdperk

  • 79
Matrixport stelt 'Phoenix Prime' voor als pionier van het Next-Gen Crypto Prime Brokerage-tijdperk

PR Newswire

De eerste prime broker die naadloze, ultrasnelle toegang biedt tot geaggregeerde liquiditeit van cryptobeurzen op de spot-, perpetuals- en futuresmarkten via FIX-connectiviteit. 

SINGAPORE, 3 april 2024 /PRNewswire/ -- Matrixport, een van 's werelds toonaangevende ecosystemen voor digitale activa, stelt vandaag zijn nieuwe prime brokerage service, Phoenix Prime voor. Deze doorbraak biedt de eerste uniforme toegang tot de cryptomarkt, met een technisch verbeterde handelsinfrastructuur met een minimale latentie van microseconden en een quant-gedreven, kapitaalefficiënt systeem via het FIX-protocol.

Aangedreven door een geavanceerde Smart Order Router (SOR), biedt Phoenix Prime handelshuizen ongeëvenaarde, toegang met zeer lage latentie tot spot, eeuwigdurende swaps en gedateerde futures liquiditeit van Binance, OKX, en Bybit. Phoenix Prime is van plan om binnenkort extra beurzen aan te sluiten om de toegang tot bredere liquiditeitsbronnen voor zijn klanten uit te breiden. Aankomende verbeteringen zullen de kapitaalefficiëntie optimaliseren en handelshuizen meer strategische flexibiliteit bieden voor een doeltreffend beheer van hun middelen. Daarnaast pakt het de uitdagingen aan waarmee sommige handelshuizen worden geconfronteerd door complexe integraties met meerdere beurzen en geografische locaties en de toenemende eisen voor KYC/AML-compliance.

Met zijn technologie-gestuurde en quant-gedreven prime brokerage aanbod, is Phoenix Prime verankerd onder de drie pijlers van uitmuntendheid: Ultrasnelheid, kosteneffectiviteit en gebruiksgemak. Verder maakt het efficiënt kapitaalbeheer en beperking van het tegenpartijrisico mogelijk met directe cross exchange overdracht, off exchange settlement en competitieve leendiensten.

Daniel Egloff, Global Head of Prime Brokerage van Matrixport stelde: "Naarmate de markt zich ontwikkelt, zal de waardepropositie van crypto prime brokerage verder gaan dan het primitieve bedrijfsmodel van het verhuren van exchange sub-accounts. De technologie voor Smart Order Routing van Phoenix Prime pakt het pijnpunt aan van gefragmenteerde liquiditeit over het volledige spectrum van verhandelbare producten, allemaal met een potentiële latentie van slechts 30 microseconden. Handelshuizen zullen kunnen profiteren van nieuwe handelsmogelijkheden, kapitaalefficiëntie kunnen maximaliseren en tegenpartijrisico's kunnen verminderen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen profiteren van competitieve uitvoeringskosten."

Over Matrixport 

Matrixport is een van 's werelds toonaangevende ecosystemen voor digitale activa en biedt one-stop cryptofinanciële diensten om te voldoen aan de opkomende behoeften op het gebied van vermogensbeheer, handel en bewaring van digitale activa. Het aanbod van het bedrijf voor institutionele en geaccrediteerde beleggers omvat Cactus CustodyTM, spot OTC, vermogensbeheer en toegang tot echte activa via tokenisatie.

Met 4 miljard USD aan actief beheerde digitale activa bereikte Matrixport in 2021 een pre-money unicorn waardering en werd door CB Insights uitgeroepen tot een van de 50 meest veelbelovende blockchainbedrijven ter wereld in 2022. Via zijn ventures tak gaat het bedrijf ook strategische samenwerkingen aan met early-stage Web3 innovatoren, om hen te helpen bij het bouwen, groeien en schalen.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Singapore en bezit een licentie als Hong Kong Trust Company, een Money Lender-licentie, FCA Appointed Representative en een Swiss FINMA SRO-VQF Membership. Ga voor meer informatie naar https://www.matrixport.com/.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1560145/matrixport_logo_blue_white_Logo.jpg

Cision View original content:https://www.prnewswire.com/news-releases/matrixport-stelt-phoenix-prime-voor-als-pionier-van-het-next-gen-crypto-prime-brokerage-tijdperk-302107672.html

PR Newswire
PR Newswire

PR Newswire es un distribuidor de comunicados de prensa con sede en la ciudad de Nueva York. El servicio se creó en 1954 para permitir que las empresas envíen comunicados de prensa electrónicamente a las organizaciones de noticias, al principio utilizando teleimpresores.