V LANSCHOT KEMPEN
V LANSCHOT KEMPEN
- EUR (-)
- Temps différé 15min - Euronext Amsterdam
Ouverture: -
Variation: -
Volume: -
+ Bas: -
+ Haut: -
Ecart + Bas / + Haut: -
Type: Actions
Ticker: VLK
ISIN: NL0000302636

Van Lanschot Kempen: aandeelhouders keuren voorgestelde kapitaalteruggave goed

  • 120

Amsterdam/’s-Hertogenbosch, 5 oktober 2023

De aandeelhouders van Van Lanschot Kempen hebben vandaag tijdens een buitengewone algemene vergadering het voorstel tot kapitaalteruggave van € 2,00 per aandeel goedgekeurd.

De kapitaaluitkering van in totaal € 86 miljoen zal in beginsel plaatsvinden in december 2023, na het verstrijken van de wettelijke termijn die in het algemeen geldt voor deze kapitaalteruggave. De uitkering wordt gedaan ten laste van de vrij beschikbare agioreserve. Het totaal aantal uitstaande aandelen blijft ongewijzigd. De CET1-ratio blijft na deze kapitaalteruggave ruim boven onze kapitaaldoelstelling van 15% plus een M&A add-on van 2,5% voor overnames.

Voorgenomen data met betrekking tot de kapitaaluitkering:
Ex-datum:                19 december 2023
Record-datum:          20 december 2023
Betaaldatum:            21 december 2023

Media Relations        
Maud van Gaal
Daan Joosen

T +31 20 354 45 85 [email protected]

Investor Relations        
Tosca Holtland

T +31 20 354 45 90 [email protected]

Over Van Lanschot Kempen NV
Van Lanschot Kempen is een onafhankelijke, gespecialiseerde wealth manager, actief in private banking, investment management en investment banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Door onze langetermijnfocus creëren we positieve financiële en niet-financiële waarde. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Belangrijke juridische informatie en voorbehoud over uitspraken die een verwachting bevatten
Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

 

Bijlage

ti?nf=MTAwMDg0Mjg1NSM0MDE2MTg2NjcjMjAwMTIxMA==
Van-Lanschot-Kempen-NV.png

Primary Logo

GlobeNewsWire
GlobeNewsWire

GlobeNewswire est l'un des plus grands réseaux de distribution de nouvelles au monde, spécialisé dans la diffusion de communiqués de presse, d'informations financières et de contenus multimédias aux investisseurs, médias, et lecteurs du monde entier.