ABT HOLDINGS INC
ABT HOLDINGS INC
Open: -
Change: -
Volume: -
Low: -
High: -
High / Low range: -
Type: Stocks
Ticker: ABOT
ISIN:

ABT en Marian ontwikkelen samen de elektrische sportboot ABT | Marian M 800-R, beperkt tot 20 exemplaren en met een vermogen van maximaal 450 kW

  • 56
ABT en Marian ontwikkelen samen de elektrische sportboot ABT | Marian M 800-R, beperkt tot 20 exemplaren en met een vermogen van maximaal 450 kW

PR Newswire

"Een elektrisch jacht in een klasse apart"

KEMPTEN, Duitsland, 23 april 2024 /PRNewswire/ -- In samenwerking met de Oostenrijkse specialist voor elektrische jachten waagt ABT Sportsline de sprong in het water en presenteert zijn eerste elektrische boot: De luxueuze ABT | Marian M 800-R levert tot 450 kW, bereikt met zijn elegante design een topsnelheid van 85 km/uur.

ABT Marian M 800-R_top view

De basis voor de ABT I Marian M 800-R is de Marian M 800 Spyder van Marian. De romp is speciaal voor de elektrische aandrijving als een bijzonder efficiënte semi-glider ontworpen.  Dit zorgt voor een groot bereik van 80 kilometer in de Cruisemodus en een opmerkelijke topsnelheid van 85 km/uur. In combinatie met een cardanaandrijving garandeert dit ontwerp maximaal vaarcomfort en ruimte voor negen passagiers.

De M 800-R wordt aangedreven door een 250 kW Next-Gen-E motor, die wordt gevoed door een lithium-ion batterij met 121,5 kWh en een geïntegreerd blussysteem. De CCS-lader maakt snelladen mogelijk met een vermogen tot 150 kW, waardoor opladen in minder dan een uur mogelijk is, terwijl de Juice Booster opladen tot 22 kW ondersteunt. Zowel conventionele oplaadstations voor elektrische auto's als maritieme oplaadstations zijn geschikt.

Het jacht kan in verschillende vaarmodi worden gebruikt. In ABT MODE wordt tot 450 kW gemobiliseerd door alle waterpompen te activeren en de koeling te optimaliseren. In PORT MODE wordt het vermogen teruggebracht tot 15 kW voor veilige manoeuvreerbaarheid. De CRUISE MODE is aangenaam stil en geoptimaliseerd voor efficiënt varen over lange afstanden met maximaal 250 kW. De M 800-R is geschikt voor zoet en zout water.

ABT designelementen, zoals de Alcantara stoelen met rugleuningen of de luchtinlaat voor de motorruimte, combineren elegantie met functionaliteit. De sfeer- en onderwaterverlichting creëert een fascinerende sfeer. Extra visuele hoogtepunten zijn een verlicht multifunctioneel stuurwiel, elegante zwarte schoenplaten, en een ultramodern 12-inch multifunctioneel display met GPS-kaartplotter, watertemperatuurweergave en echolood. De boot is verkrijgbaar in antraciet en wit met rood lederen bekleding.

 De ABT | Marian M 800-R wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 20 stuks op de Marian scheepswerf in Oostenrijk. De prijs is 450.000 euro (excl. btw). Het maritieme meesterwerk wordt gepresenteerd tijdens de Formule E-race in Monaco in Port Hercule, Ponton F op 26 april. Na de première is er een ABT Marian "roadshow" gepland bij Wolfgangsee, Wörthersee, Starnberger See en Gardasee.

Klik hier om de volledige persmap te bekijken.

Contact:
Florian Schindlbeck
+49 831 57140-684
[email protected]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2392000/ABT_Sportsline_GmbH_1.jpg
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2392001/ABT_Sportsline_GmbH_2.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2221382/ABT_Sportsline_Logo.jpg

ABT Marian M 800-R_rear

 

ABT Sportsline GmbH Logo

 

PR Newswire
PR Newswire

PR Newswire's news distribution, targeting, monitoring and marketing solutions help you connect and engage with target audiences across the globe.