MICROSOFT CORP.
MICROSOFT CORP.
- USD (-)
- 15 min delayed data - NASDAQ Stocks
Open: -
Change: -
Volume: -
Low: -
High: -
High / Low range: -
Type: Stocks
Ticker: MSFT
ISIN:

UNFCCC bundelt de krachten met Microsoft om AI en geavanceerde datatechnologie te gebruiken om de wereldwijde CO2-uitstoot bij te houden en de voortgang in het kader van de Overeenkomst van Parijs te beoordelen

  • 104
UNFCCC bundelt de krachten met Microsoft om AI en geavanceerde datatechnologie te gebruiken om de wereldwijde CO2-uitstoot bij te houden en de voortgang in het kader van de Overeenkomst van Parijs te beoordelen

PR Newswire

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten, 30 november 2023 /PRNewswire/ -- Leiders van de Verenigde Naties en Microsoft Corp. hebben donderdag een partnerschap aangekondigd waardoor de UNFCCC een nieuw AI-aangedreven platform en een mondiale hub voor klimaatgegevens kan creëren voor het meten en analyseren van de mondiale vooruitgang bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dit zal het proces voor het valideren en analyseren van klimaatgegevens die zijn ingediend door de 196 partijen bij de Overeenkomst van Parijs drastisch vereenvoudigen.

Microsoft company logo.

Het partnerschap komt op een cruciaal moment, nu de regeringen van de wereld samenkomen op de COP28, georganiseerd door de UNFCCC en het COP28-voorzitterschap van de VAE, om de balans op te maken van de langzame vooruitgang bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Overeenkomst van Parijs.

"De wereld moet sneller handelen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Simpel gezegd kun je niet repareren wat je niet kunt meten, en deze nieuwe AI- en datatools zullen landen in staat stellen de uitstoot veel beter te meten dan hu het geval is", aldus Brad Smith, vicevoorzitter en president van Microsoft.

"Het Akkoord van Parijs biedt het raamwerk voor alle landen ter wereld om de CO2-uitstoot terug te dringen, conform het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graden", aldus Simon Stiell, uitvoerend secretaris van de UNFCCC. "Klimaatverandering is een noodsituatie die de hele wereld betreft. Er is technologie nodig voor aanpassing en mitigatie. Vooruitgang vereist ook samenwerking van vertrouwde partners om de instrumenten te ontwikkelen die het raamwerk nodig heeft om te kunnen worden geleverd. Wij gaan hierbij graag de samenwerking aan met Microsoft."

Het verzamelen en analyseren van CO2-gegevens is momenteel tijdrovend en gebeurt vaak via handmatige methoden. Volgens de overeenkomst zal Microsoft een nieuw platform bouwen om digitale ondersteuning te bieden aan het Enhanced Transparency Framework van de UNFCCC. Dit platform zal geavanceerde analyse van mondiale klimaatgegevens mogelijk maken door de oprichting van een nieuwe mondiale klimaatgegevenshub en een door AI aangedreven data-analyseplatform. Dit zal het UNFCCC en de lidstaten voorzien van de instrumenten die zij nodig hebben om de voortgang in de richting van de CO2-reductiedoelstellingen efficiënt te rapporteren en te valideren. Dit omvat het volgen van transport, landbouw, industriële processen en andere bronnen van CO2-uitstoot. Het zal het UNFCCC en de lidstaten ook voorzien van instrumenten om strategieën voor koolstofreductie te plannen met behulp van simulaties, benchmarks en datavisualisaties om gerichte acties te helpen informeren, waardoor tijd en geld worden bespaard.

Dit werk omvat ook de creatie van Global Climate Dashboards voor publicatie op de UNFCCC-website, waardoor de transparantie en verantwoording worden vergroot en uiteindelijk informatie wordt verstrekt over zinvolle klimaatacties.  

Microsoft heeft gedurende twee jaar USD 3 miljoen toegezegd om de implementatie van het Enhanced Transparency Framework en de Global Stocktake-mechanismen mogelijk te maken die zijn vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs.

De Overeenkomst van Parijs, die in 2015 werd aangenomen, verplicht landen ertoe de uitstoot te verminderen om de impact van de klimaatverandering te vertragen, en deze verplichtingen in de loop van de tijd te versterken. De implementatie van de Overeenkomst van Parijs is van cruciaal belang om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te verwezenlijken.

Microsoft en de UNFCCC zullen ook samenwerken om een reeks evenementen te organiseren die bedoeld zijn om de klimaatactie te versnellen in het UNFCCC-paviljoen (Blauwe Zone) op COP28.

Over UNFCCC

Het UNFCCC-secretariaat (UN Climate Change) is de entiteit van de Verenigde Naties die belast is met het ondersteunen van de mondiale reactie op de dreiging van klimaatverandering. UNFCCC staat voor United Nations Framework Convention on Climate Change.

Over Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) maakt digitale transformatie mogelijk voor het tijdperk van een intelligente cloud en een intelligente edge. Het is de missie van Microsoft om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen om meer te verwezenlijken.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1702517/Microsoft_Company_Logo.jpg

Cision View original content:https://www.prnewswire.com/news-releases/unfccc-bundelt-de-krachten-met-microsoft-om-ai-en-geavanceerde-datatechnologie-te-gebruiken-om-de-wereldwijde-co2-uitstoot-bij-te-houden-en-de-voortgang-in-het-kader-van-de-overeenkomst-van-parijs-te-beoordelen-302002449.html

PR Newswire
PR Newswire

PR Newswire's news distribution, targeting, monitoring and marketing solutions help you connect and engage with target audiences across the globe.